registration-form

Medicina muncii

Medicina muncii are ca domeniu de acțiune relația om-muncă. Mai exact se ocupă cu afecțiunile aferente profesiei dar și cu promovarea sănătății în cadrul colectivelor profesionale.

Clinica Medisol din Alba Iulia oferă servicii de Medicina Muncii conform noilor normative din Codul Muncii Legea 90/1996 privind protecția muncii, Ordinul MMSS 508/2002 și Ordinul MSF 933/2002

 

Servicii oferite:

Examenul medical la angajare

Aptitudinea in munca reprezinta capacitatea lucratorului din punct de vedere medical de a desfasura activitatea la locul de munca in profesia/functia pentru care se solicita examenul medical.

Examenul medical de adaptare

Pentru anumite profesii și locuri de muncă mai deosebite medicul de medicina muncii poate propune efectuarea unui examen medical de adaptare la conditiile noului loc de munca.
Acesta se efectueaza la indicatia medicului specialist de medicina muncii, in prima luna de la angajare.

Control medical periodic

Examenul medical periodic se efectueaza obligatoriu pentru toti lucratorii.
Frecventa examenului medical periodic este stabilita prin fisele intocmite conform modelului prevazut in Anexa nr. 1 la H.G. nr. 355/2007 si poate fi modificata numai la propunerea medicului specialist in medicina a muncii, cu informarea angajatorului.
Examenul medical periodic se finalizeaza de asemenea prin completarea de catre medicul de medicina muncii a fisei de aptitudine in doua exemplare: unul pentru angajator si unul pentru angajat.

Examenul medical la reluarea activității

Examenul medical la reluarea activitatii se efectueaza dupa o intrerupere a activitatii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, in termen de 7 zile de la reluarea activitatii.

Supravegherea specială

 Supravegherea speciala consta in examenul medical profilactic efectuat de catre medicul de medicina muncii, in vederea stabilirii aptitudinii in munca pentru lucratorii care se incadreaza in urmatoarele categorii:
• persoane cu varste cuprinse intre 15 si 18 ani impliniti;
• persoane cu varsta de peste 60 de ani impliniti;
• femei gravide;
• persoane cu handicap;
• persoane dependente de droguri si /sau alcool;
• persoane stangace;
• persoane cu vederea monoculara;
• persoane in evidenta cu boli cronice.

Promovarea sănătății la locul de muncă

Promovarea sanatatii la locul de munca se realizeaza prin supravegherea activa a sanatatii lucratorilor dvs. in raport cu caracteristicile locului de munca si, in mod particular, cu factorii de risc profesionali.
Cerintele minime pentru supravegherea sanatatii lucratorilor au fost stabilite prin H.G. nr. 355/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.

Alba Iulia

Ne puteți contacta pentru programări la numărul
0358 105936 sau


Program

Luni – Vineri 8.00 – 16:00
Sâmbătă – Închis
Duminică – Închis